Vil du være lykkeligere og mere i balance?

traek-vejretVed du hvor vigtigt det er, at trække vejret helt ned i maven? Du skal trække vejret 20.000 gange i døgnet, og konsekvensen ved ikke at få vejret helt ned i maven over en længere varende periode er:

 

Flere stresshormoner, uroligt nervesystem, dårlig fordøjelse, uren hud, manglende evne til at træffe gode beslutninger, til at sige til og fra og simpelthen evnen til at være lykkelig.

 

Du kan simpelthen ikke mærke dig selv, og resultatet er, at du gør det du har lært som barn eller det som din partner/venner synes at du skal, eller det som du hører på tv, at man bør gøre. Alt sammen i stedet for at gøre det, som er rigtigt for netop dig.

 

Kropsholdningen bliver også dårligere, fordi vi bruger musklerne i skuldre og nakke til at få luft ned i lungerne med frem for ved hjælp af åndedrætsmusklen, som er den naturlige vej og motoren for åndedrættet. Det giver en mere slap krop, der har tendens til at falde lidt sammen og blive stiv.

 

Så ønsker du at få det bedre, ændre nogle ting i dit liv, så skal du starte med at træne din vejrtrækning.

Du kan intet ændre, hvis du ikke trækker vejret ordentligt, fordi følelser og tanker hænger ekstremt tæt sammen med, hvordan vi trækker vejret. Undersøgelser viser for eksempel, at når du er ked af det, bange eller frygtsom, så er din vejrtrækning højtliggende, kort og måske lidt forkrampet, og omvendt er den dyb og rolig, når du er glad og har det godt.

 

Der kan ske ting i vores liv, som vi ikke selv er herre over, og som påvirker os og vores vejrtrækning. Når det er sket, kan vi vælge at vende fokus på os selv, komme hjem til dig selv og fokusere på vejrtrækningen. Det vil også betyde, at du kommer til at være i nuet i stedet for i fortiden, hvor du alligevel ikke kan ændre noget eller i fremtiden, som slet ikke er sket endnu.

 

Dårlig og forkert vejrtrækning betyder også, at vi får sværere ved at tabe os. Fordi vi konstant er småstressede og i kamp-flugt tilstand, så tror kroppen, at den skal passe på det fedt, der er – og samtidig siger den til hjernen, at vi skal spise mere.

– Rigtig vejrtrækning slanker faktisk, både fordi kroppen ikke holder på fedtet, og fordi fordøjelsen og udrensningen fungerer bedre.

– 90 procent af vores energi skal komme fra vejrtrækningen, ved at vi får ilt og vigtige næringsstoffer ud til kroppens celler. Blot fem forbedrede vejrtrækninger om dagen optimerer dit energiniveau og sænker stressniveauet.

Man ved, at vi opnår et længere liv ved at have en god vejrtrækning livet igennem, fordi åndedrættet stimulerer alle kroppens mest vitale funktioner og dermed den såkaldte metabolisme, som er vigtig for vores celler.

 

Så hvordan gør man så?

 

Den optimale og naturlige vejrtrækning får du ved at få bevægelse i både bugvæg og ribben.

Sæt dig ret op, så du ikke presser maven sammen, men så der er plads til maven og brystkassen. Træk luft ind igennem næsen. Mærk, hvordan der kommer bevægelse i bugvæggen/maven, som forplanter sig til ribbenene og hele vejen rundt til ryggen.

Lad så al luften ud stille og roligt ud igennem næsen og mærk kroppen slappe af. Gentag bevist 20 gange og gerne mange gange i løbet af en dag. Gør det så tit, at det til sidst er en vane for dig at trække vejret sådan.

 

Trækker vi derimod vejret korrekt, så får vi masseret de indre organer og tarme, så fordøjelsen fungerer godt. Og vi får sendt de skadelige affaldsstoffer ud af kroppen, når vi via god vejrtrækning får masseret de indre organer og sendt masser af livgivende ilt rundt til kroppens celler.

 

Hvis du føler, at du har en blokering i mellemgulvet og at det måske oven i købet gør ondt at forsøge at få vejret forbi denne blokering, så kontakt mig for en konsultation. Sammen kan vi løse dette.