Er der også meget du BØR gøre? Hvad med at VÆLGE?

Change Same Signpost Shows That We Should Do Things Differently

At vælge – dejligt eller udfordrende?

At vælge er et ord som, hvis du tænker over det, giver en masse frihed. Nogle mennesker bliver også frustrerende over at skulle vælge – for du vælger jo både til og fra, og det at skulle vælge fra, er svært for mange.
Det kan også være svært at vælge til.
Hvad skal du vælge – mulighederne er mange. Når vi er unge vælger vi måske det, de andre vælger, uden at mærke efter, om det også er det vi ønsker os. Flere vælger en masse fra, for så at ende med det sidste tilbageblevne – men var det nu også godt nok?
Når børn skal vælge valgfag, – når unge skal vælge uddannelse – hvis du bliver tilbudt to jobs – bolig – partner – mellem to selskaber –
Efterhånden som vi bliver ældre vælger vi tit det vi plejer. Hvad vælger du? Det som bliver tilbudt eller det du selv ønsker?
Hvor god er du til at mærke efter hvad der er rigtigt for dig? Nogle vil sige, at det er ligefrem proportionalt efter hvor godt du føler, du kender dig selv.
Når du har truffet et valg – hvor god er du til at give dig selv lov til at vælge om?
Nogle er vokset op med, at har du sagt A må du også sige B – så gifter du dig og lover for Gud og hvermand at leve sammen til døden jer skiller – er det så det du gør, eller giver du dig selv lov til at stoppe samlivet, hvis det ikke fungerer?
Hvis jobbet gør dig ulykkelig – giver du dig selv lov til at søge nyt så hurtigt du oplever, at du er endt på forkert hylde
Hvis uddannelsen viser sig at være helt anderledes end forventet – springer du fra – eller gør du den færdig?

Når valg bliver til Stress.

Når folk bliver stressede, handler det ofte om, at de ikke har fået sagt fra i tide – men til hvad? Nogle gange er det indlysende for både dig og din omgangskreds, hvad du skal sige fra til.
Nogle folk ved ikke hvad der skal siges fra til. Måske, hvis du går dit liv igennem i sømmene, er der intet du ønsker anderledes. Men hvad er der så galt, når du fortsat føler dig udbrændt og træt og måske ovenikøbet har stress-symptomer i form af åndenød, hjertebanken, hovedpine, migræne, irritabel osv osv.

Så hvad gør vi ved det?

Måske handler det om, at du skal gøre mindre af alting??? Hvor tit hører du ordet BURDE i din indre dialog? BØR du gøre rent – BØR du ordne have – BØR du besøge en slægtning/ven – BØR du gøre noget mere for samfundet – BØR du være mere sammen med familien?
Hvis du hver gang du hører dette BURDE, oversætter det til VÆLGE – hvad vil du vælge? Så tager du aktivt stilling til OM du skal gøre rent og i så fald hvornår – OM du vil besøge denne slægtning/ven og i så fald hvornår. osv.
Tag aktivt stilling – BURDE kommer ellers til at hænge som en dynd på dine skuldre – ja, måske får du ovenikøbet problemer med skuldrene, ryggen eller nakken.