Mangler du frihed til at være dig?

Så denne sætning i går – så bliver det ikke mere tydeligt!

 

img_1193

Vi bliver formet og tilpasset op igennem vores opvækst og pludselig, når vi er blevet voksne, opdager vi måske, at vi slet ikke er den, vi burde være. Den vi var født til at være.

 

Så starter arbejdet med at få pillet flinkeskolen af, få lært at mærke efter i egen krop, hvad er ok for mig? Få lært at sætte grænser – få styrket selvværdet og bryde rammerne.

 

Det kan gøre ondt i både krop og sjæl og omgivelserne kan risikere at skubbe dig væk, fordi du forandrer dig. Men hvem er du, hvis du ikke er dig selv?

 

De første tegn på, at du opdager, at noget er ”galt” er, at du begynder at føle dig mindre godt tilpas i de omgivelser du plejer at komme i. Job, familie, venner, uddannelse. Pludselig kan du ikke så nemt forene dig med de regler og normer der er. Det giver ikke så meget mening længere. Måske oplever du, at du nemmere bliver ked af det, utilpas, vred, frustreret. Måske har du ikke længere lyst til at omgås disse mennesker så meget som tidligere.

 

Alle disse følelser er ok – du er ok. Det handler om at finde frem til, hvad der så er ok for dig? Hvad vil du være med til? Hvornår er det godt nok i din verden? Hvordan er dine regler/normer/værdier anderledes end de andres? Måske har du bare brug for en pause fra disse omgivelser som ikke længere spiller med dig? Måske skal du bare lige trække dig for at finde ud af, hvordan du skal sætte dine grænser, hvornår skal du foreslå ændringer, sige til og fra?

 

Så bare rolig – du behøver ikke skifte job, vennekreds eller familie fordi du går igennem en udviklingsfase. Vi udvikler os i forskellige tempi og måske mødes vi igen, enten på et andet niveau eller med en ny agenda. Men uanset, så handler det jo om, at vi respekterer hinanden og hinandens grænser og værdier.

 

Jeg kan hjælpe dig i din proces, så bare kontakt mig!