At mærke sig selv

Forleden skulle jeg undervise en flok 9. klasses elever i yoga i forbindelse med valgfag. Spændende udfordring. Jeg fortalte lidt om baggrunden og hvorfor det er godt og brugte udtrykket “at mærke sig selv”. Heldigvis var den en dreng som spurgte hvad jeg mente med det!!!!
Udtrykket er åbenbart ikke almindeligt – ikke alle (heller voksne) ved hvad det betyder.
Når jeg mærker mig selv, trækker jeg vejret helt ned i maven, jeg har fokus på min krop, mine følelser og tanker. Jeg kan mærke og sætte grænser, jeg er ægte og prøver ikke at forestille at være noget andet, bare for at andre skal kunne lide mig.
Det kræver træning i dagens Danmark fordi vi hele tiden er PÅ! Hele tiden “ude i andre mennesker” – altid sker der noget omkring os, som vi skal forholde os til, noget vi skal ordne eller svare på, tage stilling til. Uanset om vi er ung eller gammel.
Så hvornår mærker du dig selv.
Du kan starte med tage 5-10 min om dagen hvor du sidder lige så stille uden folk omkring dig, uden underholdning, uden musik og bare være, øve dig i bare at sidde lige så stille. Hvad sker der i dig, hvad tænker du på. Det er naturligt, at der er mange tanker, måske får du nogle gode ideer undervejs som du kan skrive op bagefter. Måske mærker du noget i kroppen, måske mærker du dit hjerte slå. Intet er rigtigt og forkert.
Gør det til en vane at være alene med dig selv hver dag – bare 10 min.
Det er første skridt på vejen mod at mærke dig selv og ikke alle de andre!
Hvis du har brug for det, kan jeg hjælpe dig med at blive mere bevidst omkring dig selv, dine følelser, behov osv for ikke bare at flyde med strømmen. Så du er altid velkommen til at kontakte mig.

Woman sitting on wooden rail, facing sky