Giver du for meget – husker du dig selv?

Er du en af dem der altid er der for andre, altid står til rådighed? Den som folk kan regne med? Altid husker at følge op på hvad folk omkring dig har fortalt? En som sætter en ære i at være et venligt menneske?

Bliver du så også nogle gange enormt træt og nogle gange frygter bestemte menneskers selskab?

Så er du sikkert en af dem som er nærmest FOR empatisk.

 

Du kender måske noget af dette: Du vil så gerne hjælpe. Du ville nogen gange ønske, at du kunne tage smerten fra folk, så meget, at du nogle gange påtager den selv? Du sætter alle andre over dig selv.

Oplever du så også, at du føler dig drænet og meget, meget træt nogle gange?

Det giver god mening, ikke, og du kan sikkert allerede nu regne ud hvor jeg vil hen med dette 🙂

 

Jo, jo – det handler jo om, at du skal fylde på dig selv, før du kan give til andre. Klart, ikk? Eller?? Ja, faktisk så møder jeg tit folk som altid er der for andre og ikke kan finde ud af at sætte sig selv først. Og selv når jeg forklarer det, er det enormt svært at begynde at prioritere sig selv.

”Bliver jeg nu opfattet som egoistisk”, er den første tanke der falder vedkommende ind…… og svaret er NEJ! Det gør du ikke. Hvis du gør, så foregår det inde i dig selv.

Men tag nu et eksempel: Hvis jeg har en 10 liters krukke med perler – den er fyldt helt op. Jeg giver halvdelen til Peter, en liter til Anna, en liter til Stine og en liter til Martin. Hvor meget er der tilbage? 2 liter, ikk? Hvis jeg så giver disse to liter til Andreas – så er krukken tom. For at der kan være noget til mig, må den altså fyldes op igen. Krukken er dig!! Er du med? Så hvordan bliver krukken fyldt op igen?

 

Ja, det er op til dig – men du kan ikke blive ved med at dele ud, uden at få fyldt den op. Hvad er det så vi gør for at fylde energien op igen? For nogle handler det om alene-tid, for andre handler det om en omgang massage, en gang healing, en cafe-tur, en hyggeaften med gode venner. Og uanset hvad der giver mening for DIG – så bliver du nødt til at prioritere det – ellers har du ikke mere at give af.

Hvis du fortsætter med at dele ud af en tom krukke, går din energi i minus og det vil sandsynligvis kunne ses på din hudfarve, på dit energiniveau, på dit humør, dit immunforsvar – ja måske kan du mærke det på dit åndedrag, måske får du også andre stress- symptomer.

 

Så hvad gør du så?Stop hånd

Du siger nej! Du siger, ikke lige nu! Du siger, det må lige vente! Du undlader at tage telefonen! Du prioriterer dig selv! Det er vigtigt!

Alt, alt for mange mennesker kommer til mig med stress og depression. Depression er tit efterfølgeren af ubehandlet stress og det kan tage lang tid at komme igennem og ud af det igen.

 

Så tag det i opløbet. Så kan du genkende dig selv i disse beskrivelser, så er det på tide, at du skal lære forskellen på at være egoistisk og at være selvansvarlig. Tager du ansvar for dig selv og din egen energi? Det er det du skal huske!

Og ved du hvad der ofte følger i kølvandet på denne prioritering? Respekt! Både selvrespekt og respekt fra andre. Respekt fordi du tager dig selv alvorlig!

 

Du er velkommen til at kommentere herunder og jeg svarer gerne så godt jeg kan.

Kærligst Birgitte